hem | | sitemap
Expeditioner
och hållbara äventyr
jorden runt
Illimani, 6450m, Bolivia
Hem
Expeditioner
Kontakt
Arkiv
Om oss

Swedish Expeditions Ecoexploring
Verksamheten är för närvarande vilande. Vi har inga experitioner planerade.Swedish Expeditions skapades för att erbjuda avancerade expeditioner på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt. Som ekonomisk förening arrangeras och leds våra resor endast av våra egna medlemmar, som vi ställer höga krav på avseende erfarenhet, ledarskap och säkerhetstänkande. På detta sätt säkerställer vi att vi kan genomföra säkra expeditioner med hög kvalitet för vår målgrupp som söker utmaningar och upplevelser utöver det vanliga.

Jonn Lantz
Har lett bergsexpeditioner i egen regi i drygt 10 år, sedan starten med "Swedish Ascents" 2001. Upplärd mestadels i Norges fjäll, där lätt packning, alpinstil och oalpina starter präglat mig mycket. Jag har lett expeditioner till Peru, Bolivia, Chile/Argentina, Ryssland (Kaukasus), Norge och Kirghizistan samt även arrangerat turer till Afrika, Kina och Nepal. Mitt fokus idag är att i mesta möjliga mån leda turer dit jag ännu inte varit själv; riktiga expeditioner. Ett drömprojekt är att vandra in mot ett obesökt berg, med både machete och isyxa på samma ryggsäck; en tur genom alla miljöer... Jag vet två.

Håkan Almius

Anders Warell
Var med från starten och grundade Swedish Ascents 2001, som började med vår oerhört framgångsrika och nu klassiska Aconcagua-tur. Mina bergsäventyr började som femåring med familjens semesterresor i en beige Saab V4 till norska fjällen. Sedan dess har det blivit turer till många magnifika bergsområden världen över, såsom svenska fjällen, Alperna, Patagonien, Sierra Nevada i USA, Nya Zeeländska alperna, Karakorum, Pamir och Denali. Jag motiveras av att upptäcka nya platser och uppleva nya utmaningar tillsammans med likasinnade, och drivs av att nå ambitiösa mål med grupper som fungerar effektivt som team. När jag inte bestiger berg ägnar jag mig gärna åt bergs- och marathonlöpning, cyklar mtb eller paddlar kajak. Jag har lett våra egna expeditioner till Chile, Argentina, Kirgizistan, Pakistan och Kaukasus, och planerar för högre berg än så... Certifierad i Wilderness First Aid av NOLS Wilderness Medicine Institute samt certifierad Fjälledare (sommar+vinter) enligt Fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm.

Jonas Karnerfors
Jag är en civilingenjör med stort friluftsintresse bosatt i Göteborg. Alpin bestigning började jag med som 16-åring i franska alperna. Jag har lett och arrangerat expeditioner sedan 2005 till östra Afrika och Argentina. Varje expedition är unik för det är en ny grupp människor som ställs inför tuffa utmaningar och det är givande för mig att se andra lyckas uppnå sina mål.

Magnus Bredin
Född och uppvuxen i Jämtland och började min alpina karriär i unga år med turer i svenska fjällen framförallt till Sarek. Har lett och deltagit expeditioner till Aconcauga och även deltagit i expeditioner till Nepal, Matterhorn och Norge.

Drömmer om en expedition till ett berg på någon oländig plats på jorden med lite exploatering av människor, mycket bergsutmaningar och vild natur.

Henrik Wirsin
Är en skidåkare i grunden som har utvecklats till både klättrare, alpinist och isklättrare för att kunna komma närmare naturen och leta sig längre bort från den liftburna offpisten. Egentligen handlar det inte om något annat än kärleken till bergen, komma ut i naturen och sätta de egna tekniska färdigheterna på prov. Att leda en expedition som ställer krav på alla discipliner är målet.
Samarbetspartners:
© Swedish Expeditions ecoexploring EF 2008- med ensamrätt | Resevillkor | Kontakt | Webbansvarig | Stor text